Skip to content

Lloll Bertran i Celdoni Fonoll interpreten 'Versos i cançons enllaçats de groc' al Dejuni de Montserrat pels ostatges

08-03-2018 / Montserrat

L’actriu Lloll Bertran i el poeta i rapsoda Celdoni Fonoll van interpretar “Versos i Cançons enllaçats de groc” en un dels actes d’acompanyament del Dejuni per la llibertat dels presos polítics i els exiliats que té lloc a Montserrat fins el divendres 16 de març, en dies feiners.

Només amb la seva veu profunda i a vegades acompanyat de la flautista Neus Santesmases, Fonoll va recitar els seus darrers versos dedicats als dies de revolta catalana desencadenada arran del referèndum d’autodeterminació de l’1 d’octubre, de propera publicació, així com d’altres del seu extens repertori.

Amb el seu to irònic i còmic habitual, la Lloll va ser l’encarregada de presentar algunes reversions reivindicatives de cançons tan populars com La Chica, yé, yé, que va retitular La dona, je, je,, que va voler dedicar a les dones treballadores, en la commemmoració del 8 de març, i especialment a les iaies, tot afirmant que "sense les iaies no hi ha revolució". (La podeu escoltar a sota). Una bona mostra de la gent gran implicada en el procés d'emancipació nacional de Catalunya l'expressava, entre la quarentena de persones presents al recital-concert, la reusenca Maria Dolors Gené, membre del Col·lectiu d'Avis i Àvies per la Llibertat, que diàriament es manifesten a la plaça del Mercadal de Reus  amb llaços grocs, que va pujar a Montserrat en el dia del seu vuitantè aniversari per fer costat a les dejunadores i dejunadors de la campanya prou d'ostatges!

La parella sentimental i també artística van interpretar plegats una reversió de la cançó popular A la vora de la mar, dedicada a reivindicar la unitat nacional dels Països Catalans.