Skip to content

Proposta d'un dejuni nacional per als ostatges el dia 16 de cada mes

14-03-2018 / Montserrat

A iniciativa de les persones que participen al dejuni col·lectiu per la llibertat dels presos polítics i exiliats de la campanya Prou d'ostatges! (www.prouostatges.cat), s'ha llançat la proposta de dedicar un dejuni nacional a les persones represal·liades, que es farà el dia 16 de cada mes mentre estiguin privats de llibertat i començarà aquest divendres, 16 de març, en ocasió dels cinc mesos que fa que Jordi Sànchez i Jordi Cuixart van ser empresonats a Soto del Real i es va engegar l'escalada repressiva de l'Estat espanyol.

La iniciativa, pensada com una acció de consciència pròpia del moviment de la noviolència, pretén que cadascú hi pugui participar des del lloc on estigui, tot acompanyant la seva acció identificant-se amb una xapa penjada al pit amb un llaç groc i el lema "Avui 16, dejuno", que s'està començant a distribuir.

Aquesta acció extraordinària pretén tenir encara més presents en la vida col·lectiva les persones represal·liades, de manera que els dejunadors i dejunadores hi puguin estrènyer els llaços de solidaritat i elevar el to de denúncia pública davant de la vulneració dels drets humans i dels drets polítics fonamentals de què són víctimes, impropis de tota democràcia. És una acció dirigida a denunciar la situació de presó preventiva a què estan sotmesos els Jordis, el vicepresident Oriol Junqueras i el conseller Joaquim Forn, així com l'exili que pateixen el president Carles Puigdemont, les conselleres Clara Ponsatí i Meritxell Serret, els consellers Anoni Comín i Lluís Puig i l'exdiputada Anna Gabriel, així com els centenars de persones que estan encausades pels tribunals espanyols per participar en el procés sobiranista. 

Concert a Montserrat

Precisament aquest divendres 16 de març, a banda de les concentracions habituals de cada mes per recordar els Jordis i els presos, a la basília de Montserrat hi haurà un concert dedicat als presos polítics i els exiliats, a 2/4 de 8 del vespre. Es tracta d'un concert minimalista en el qual la clarinetistaTeresa Noguerón interpretarà algunes peces dels Cants a la llibertat presa escrits pel compositor Bernat Vivancos, dedicats als presos polítics i els exiliats catalans, en un treball diari iniciat el 16 d'octubre. Aquest concert servirà també de cloenda del Dejuni celebrat a Montserrat des del passat 5 de març dins la campanya Prou d'ostatges, amb una trentena de dejunadors i centenars d'acompanyants als actes públics. Just abans del concert, l'esposa del conseller Forn, Laura Masvidal, participarà en un col.loqui amb els dejunadors i acompanyants, al segons pis de l'Edifici de Nostra Senyora, en l'espai on s'està realitzant el dejuni reivindicatiu.

Aquest mateix divendres també es posarà fi als dejunis que s'estan fent al pavelló esportiu de Roquetes, al Baix Ebre, i al monestir de Sant Pere de les Puel·les de Sarrià, mentre s'iniciarà per espai d'una setmana als Lluïsos de Gràcia, en una cadena de nous espais de dejuni. Tota la informació referent a la campanya de dejunis per la llibertat del presos i exiliats es troba al web www.prouostatges.cat.