Skip to content

El monestir de Sant Pere de les Puel·les de Sarrià se suma als dejunis per la llibertat dels presos polítics

15-03-2018 / Sant Pere de les Puel·les (Barcelona)

Els dejunis per la llibertat dels presos polítics i els exiliats, iniciats fa algunes setmanes, van sumant a un ritme alt nous dejunadors i nous espais. És el cas del monestir benedictí de Sant Pere de les Puel·les, a Sarrià, que des del passat 3 de març i fins aquest divendres, dia 16, anirà acollint dejunadors (exceptuant la pausa entre els dies 9 i 11).


La capacitat diària és de 5 places, i en destaca la plena solidaritat i connivència ideològica de la comunitat de les germanes benedictines amb la causa dels ostatges (tant presos com polítics). De fet, la missa del diumenge dia 4 ja ve demostrar de manera molt clara i vehement aquesta crítica a la situació actual a l’Estat espanyol.


D’entre les activitats que es duen a terme, en destaquen els tallers d’òpera, de canastra, i també una visita guiada al monestir. Els dies són llargs, durant els dejunis, i mantenir-se ocupat i distret és imprescindible. Aquestes accions, doncs, van en aquesta direcció. Tot i això, molt sovint són les relacions personals que es teixeixen durant l’estada allò que ajuda a passar el temps. Relacions, per cert, que acaben sent molt intenses i esdevenen un llegat personal que els dejunadors s’enduen com a record.


Les Puel·les no és l’únic espai religiós que ha acollit els dejunis. Els caputxins de Sarrià també en van acollir durant els primers dies de mes, i actualment, Montserrat també n’acull. Properament, els Lluïsos de Gràcia n’agafaran el relleu a la ciutat, però els dejunis s’han estès per tot Catalunya, i Mollet, Roquetes o la ja esmentada Montserrat en són un exemple.