Skip to content

El dejuni per als ostatges s'inicia aquest diumenge a Mollet del Vallès

22-03-2018 / Mollet del Vallès

El dejuni col·lectiu per la llibertat dels presos polítics i els exiliats, impulsat per l’Assemblea Nacional Catalana amb el suport d’una quinzena d’entitats i col·lectius que treballen pels drets humans, iniciat el 26 de febrer passat als Caputxins de Sarrià amb el títol de Prou d’ostatges, continuarà el seu periple itinerant per Catalunya diumenge vinent a Mollet del Vallès, on s’hi durà a terme fins diumenge de Pasqua.

Una quinzena de participants –en un màxim de sis de forma simultània-, que s’aniran rellevant per torns d’un mínim de dos dies i un màxim de set, ja s’han inscrit a hores d’ara per aquesta acció de solidaritat i de denúncia pública que tindrà lloc a la Sala Fiveller, situada al número 7 de la Rambla Fiveller de Mollet. Els arguments i el funcionament del Dejuni s’expliquen en detall al web www.prouostatges.cat, que és el lloc on poden inscriure’s les persones que hi estiguin interessades, d’entre 18 i 75 anys, que tindran un seguiment mèdic.

En aquest mateix espai s’hi duran a terme conferències, recitals de poesia, tallers de manualitats i de cartes als presos i exiliats, sessions de relaxació, concerts i altres actes públics d’acompanyament als dejunadors i en favor dels ostatges i dels drets humans. Es tracta d’actes organitzats per l’ANC molletana i comarcal, així com d’altres entitats que hi vulguin col·laborar.

Actes d’acompanyament

Així, el dejuni s’iniciarà diumenge 25 de març a les 7 del vespre, en un acte que comptarà amb la participació de Fèlix Simon, de l’associació Fam de Llibertat, que hi farà una xerrada-col·loqui sobre “El sentit dels dejunis de solidaritat i de denúncia pública”. Tot seguit 

En dies següents hi ha previstes conferències i actes diversos, majoritàriament  a les 19 hores, al voltant de l’hora en què es fa el relleu de dejunadors, encara que al llarg del dia es realitzaran altres activitats. Així, dilluns Enric Majó, Pepa Arenós i altres actors i actrius presentaran la nova associació Teatre amb R de República, amb una recitació de versos; dimarts l’antimilitarista Pepe Beunza parlarà de “La no-violència coma eina d’alliberament”, mentre que dimecres la conferència anirà a càrrec del pallasso Jordi Pesarrodona, que alhora és regidor de Sant Joan de Vilatorrada (Bages), investigat judicialment per haver lluït el seu nas de clown en un dels escorcolls de la Guàrdia Civil a dependències de la Generalitat el 20 de setembre. Dijous serà el torn del president d'Aministia Internacional a Catalunya, Xavier Burgués.

Dissabte hi haurà dues conferències: la professora i jurista Dolors Feliu, membre del Col·lectiu Praga, farà una conferència a 2/4 d'una del migdia sobre la violació de drets fonamentals que l’Estat espanyol està imposant als presos i exiliats i al conjunt de la població a través de l’article 155. Al vespre del mateix dissabte, a les 19h, serà l’exdirigent de la Crida a la Solidaritat Àngel Colom qui explicarà per què s’ha reorganitzat de nou la vella Crida, ara com a Crida per la Llibertat, entre altres actes que s’anunciaran al web www.pouostatges.cat.

El Dejuni és una acció que es proposa denunciar la repressió política de l’Estat espanyol, que ha convertit en veritables ostatges Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, com a líders de l’ANC i Òmnium, el vicepresident del govern Oriol Junqueras i el conseller Joaquim Forn, reclosos a les presons de Soto del Real i d’Estremera, respectivament, i que  manté a l’exili a Brussel·les el president Carles Puigdemont, les conselleres Clara Ponsatí i Meritxell Serret, els consellers Toni Comín i Lluís Puig, així com l’exdiputada Anna Gabriel, exiliada a Ginebra. Ells són a hores d’ara els rostres més visibles d’una àmplia llista de persones perseguides judicialment per estar defensant de forma democràtica i pacífica la causa de la independència de Catalunya.

No normalitzar la repressió

El Dejuni és una acció pròpia del moviment de la no-violència que s’impulsa per deixar clar que no es normalitza la repressió i l'agressió als drets fonamentals que suposa l’empresonament, l’exili i la persecució a què estan sotmeses centenars de persones que són víctimes d’una causa general.

El dejuni es fa per:

Solidaritat: Perquè només el poble salva el poble.

Per Dignitat: Perquè no hi haurà normalitat fins que els ostatges tornin a casa i puguin accedir als càrrecs i responsabilitats que el poble els ha encarregat.

I com a denúncia: Perquè cap sistema polític que s’anomeni democràtic pot usar la persecució politicojudicial.

Entitats adherides

La iniciativa té el suport d'entitats cíviques i de drets humans i entre les primeres adherides hi ha l’Associació Catalana pels Drets Civils, formada  per familiars dels presos i exiliats; l’Associació Pro Memòria als Immolats per la Llibertat a Catalunya; els Caputxins de Sarrià; el Centre d'Estudis Joan Bardina; el Centre Internacional Escarré per les Minories Ètniques i Nacionals (CIEMEN); Comitès Llibertat amb Presos i Represaliats polítics de Catalunya, la Crida per la Llibertat; Fam de Llibertat; la Fundació Humanitària Dr. Trueta; la Fundació Randa - Lluís M. Xirinacs; el Grup Sant Jordi de Drets Humans; la Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat; els Lluïsos de Gràcia; Òmnium Cultural; la Plataforma pel Dret a Decidir del País Valencià (PDaD - PV) i TeatRe amb R de República.

El Dejuni és una acció que l’ANC impulsa fent seva l’experiència iniciada per l'ANC i Òmnium de Cornellà de Llobregat que, junt amb l'entitat Fam de Llibertat, el van dur a terme durant 40 dies dels mesos de novembre i desembre, fins el dia abans de les eleccions del 21D, amb la participació d’una seixantena de dejunadores i dejunadors.

Per a més informació: www.prouostatges.cat

 

 

 

 

 

 

AGENDA INICIAL DE CONFERÈNCIES al Dejuni de MOLLET DEL VALLÈS (Sala Fiveller, Rambla de Fiveller, 7)

 

Diumenge 25 de març, a les 19h

Inauguració del Dejuni amb la xerrada de Fèlix Simon, de l’associació Fam de Llibertat, sota el títol “El per què d’un dejuni de solidaritat i de denúncia?”

Dilluns 26 de març, a les 19H

Enric Majó i altres actors i actrius presentaran l’associació TeatRe amb R de República, compromesa amb els presos polítics i exiliats i amb les llibertats

Dimarts 27 de març, a les 19h

Xerrada-tertúlia “La no-violència, eina per a l’alliberament”, amb l’antimilitarista Pepe Beunza, primer objector de consciència de l’Estat espanyol.

Dimecres, 28 de març a les 19h

Xerrada-tertúlia “La revolució dels somriures” amb el pallasso i regidor de Sant Joan de Vilatorrada, Jordi Pesarrodona, imputat per haver lluït el seu nas de pallasso en un escorcoll de la Guàrdia Civil el 20 de setembre.

Dijous, 29 de març a les 19h

Conferència del president d’Amnistia Internacional a Catalunya, Xavier Burgués. 

Dissabte,  31 de març, a les 12.30h

La professora Dolors Feliu, membre del Col·lectiu Praga de juristes, parlarà de la violació de drets fonamentals de què són objecte els ostatges.

Dissabte,  31 de març, a les 19h.

L’exdirigent de la Crida a la Solidaritat Àngel Colom explicarà per què reapareix la Crida, ara com a Crida per la Llibertat.