Skip to content

Un recital poètico-musical clou el Dejuni de Moià

12-04-2018 / Moià

Una quinzena de persones que han participat al Dejuni per la llibertat dels presos polítics i els exiliats que ha tingut lloc des del diumenge 8 d'abril a la Masia Montbrú de Moià tanquen aquest dijous, 12 d'abril, la seva acció de solidaritat i de denúncia en un allotjament rural de la capital del Moiànes. La cloenda tindrà lloc a les vuit del vespre, en un acte poètico-musical a càrrec de la poetessa Montserrat Altarriba, acompanyada al piano per Nati Ortega i al saxo per Roger Español, l'home que va perdre un ull a causa de les càrregues de les forces de seguretat espanyoles durant el referèndum de l'1 d'octubre.

Un total de 260 persones ja han pres part fins ara als diversos dejunis col·lectius de la campanya prou d'ostatges (www.prouostatges.cat), organitzada per l'ANC amb el suport d'entitats i col·lectius en favor dels drets humans, fent relleus d'un mínim de dos dies i un màxim de set sense menjar, prenent només aigua. Entre d'altres, se n'han fet a Cornellà, als Caputxins de Sarrià, al monestir del les Puelles de Barcelona, al poble de Roquetes, al santuari de Montserrat, als Lluïsos de Gràcia, a Mollet del Vallès...

Aquesta setmana, el Dejuni de Moià ha comptat amb actes públics d'acompanyament com ara les conferències de Fèlix Simon ("Per què un dejuni per als ostatges?"), de l'antimilitarista Pepe Beunza ("La noviolència, eina per a l'alliberament"), de l'advocat Llorenç Olivé ("Per què reapareix ara la Crida com a Crida per la Llibertat?" i del pallasso i regidor Jordi Pesarrodona ("La Revolució dels somriues"), que han comptat amb la participació d'una cinquantena de persones diàriament.

L'obertura del Dejuni va comptar amb la participació dels Músics d'Artés per la Llibertat, que hi van traslladar la seva interpretació diària del Cant dels ocells en favor dels presos. Els dejunadors i dejunadores han participat en sessions de ioga, excursions i tallers de cartes als presos i als exiliats, entre d'altres activitats.