Skip to content

Es constitueix el Grup de Coordinació d’actes de suport a la vaga de fam

05-12-2018 / Barcelona

 

 

Davant de la vaga de fam iniciada l’1 de desembre passat a la presó de Lledoners per part de Jordi Sànchez i Jordi Turull, a la qual el 4 de desembre s’han afegit Joaquim Forn i Jordi Josep Rull, s’ha constituït el Grup de Coordinació d’actes de Suport a la vaga de fam, amb la voluntat de solidaritzar-se amb les persones que l’han emprès i amb tota la resta de persones preses i exiliades, per denunciar la situació que pateixen i amb l’objectiu d’ampliar el ressò de la seva protesta tant al nostre país com en l’àmbit internacional.

L’acció greu que han emprès davant del bloqueig que el Tribunal Constitucional fa dels seus recursos d’empara, que impedeix que el seu cas pugui arribar a la justícia internacional, és una acció de consciència greu, que interpel·la el conjunt d’una societat democràtica i que requereix el suport popular expressat en les formes més diverses. 

La finalitat del grup és posar en comú i compartir les diferents iniciatives que sorgeixin de cara a donar suport a la vaga de fam i a qualsevol altra acció que en aquest sentit puguin emprendre els presos i les preses, amb l’objectiu d’evitar la duplicitat d’accions i reforçar les accions que cada associació, partit o col·lectiu pugui organitzar.

Una de les accions a les quals es dóna suport és a la reactivació dels dejunis en solidaritat amb els presos i exiliats de la campanya prou d’ostatges!, que s’iniciaran diumenge vinent a Montserrat, en una acció de consciència, pròpia del moviment de la no-violència, que s’estructura partir del web prouostatges.cat. És una iniciativa que vol denunciar que no hi haurà normalitat democràtica fins que els ostatges no tornin a casa i puguin accedir als càrrecs i responsabilitats que els poble els ha encarregat.

En aquest grup de coordinació en fase de constitució s’hi han començat a coordinar diferents organitzacions civils i partits polítics. En són integrants l’Assemblea Nacional Catalana, Òmnium, l’Associació de Municipis per la Independència, l’Associació Catalana de Municipis, ERC, JxC, PDECAT, CUP i Fam de Llibertat, entre d’altres.