Skip to content

Dejuni per relleus a l’Institut de Santa Coloma de Farners

13-12-2018 / Santa Coloma de Farners

Un grup de professors de l'institut de Santa Coloma de Farners han iniciat un dejuni encadenat per relleus en suport al presosen vaga de fam i pensen mantenir l'acció fins que els ostatges no abandoni la vaga de fam. Ens han fet arribar una declaracaió, en adhesió a la campanya prou d'ostatges!.

DECLARACIÓ D'ACCIÓ DE SUPORT ALS PRESOS POLÍTICS EN VAGA DE FAM

Un grup de professorat de l'Institut de Santa Coloma de Farners, constituït en assemblea, posem de manifest el següent:

1. Els presos polítics catalans porten més d'un any en presó preventiva a causa d'unes mesures cautelars que considerem totalment desproporcionades.

2. Els recursos d'empara que han formalitzat de manera reiterada no han estat resolts per la justícia espanyola en un temps raonable, la qual cosa els impedeix recórrer a instàncies europees.

3. Alguns d'aquests presos (Jordi Sánchez, Jordi Turull, Joaquim Forn i Josep Rull) han iniciat una vaga de fam indefinida per denunciar la situació d'indefensió que pateixen.

4. La situació en què es troben els presos polítics catalans representa una clara vulneració dels drets humans més elementals i posa en risc els valors democràtics bàsics que crèiem consolidats en la nostra societat.

5. Pensem que per Nadal els presos polítics haurien de ser a casa en companyia de les seves famílies.

Davant d’aquests fets, raons ètiques i de consciència ens impedeixen romandre indiferents. Per aquesta raó hem acordat el següent:

1. Acompanyar-los en aquesta acció de denúncia duent a terme un "dejuni encadenat" des del dia 13 fins al dia que acabin la vaga de fam, de manera que els participants faran dejuni des de les 7h del matí fins a les 7h de l'endemà del dia que decideixin. Això no els impedirà l'exercici normal de les seves tasques educatives en el centre escolar.

2. Informar i fer extensible l'acció a la resta de membres de la comunitat educativa (professorat, famílies, membres del PAS...). Per descomptat, tothom és convidat a afegir-s'hi.

3. Comunicar a les famílies dels presos l'inici d'aquesta acció de denúncia, fent-los-hi arribar tot el nostre suport moral.

4. Comunicar-ho també la premsa.

Assemblea professorat de l'INS de Santa Coloma de Farners

Santa Coloma de Farners, a 11 de desembre de 2018.