Skip to content

MIssatge de Jordi Sànchez als dejunadors

02-03-2018 / Soto del Real

Malgrat la distància i els murs que ens separen, vull que em sentiu ben present entre vosaltres a l’inici d’aquest dejuni per la llibertat.

Els dejunis, com bé sabeu, no es fan mai contra ningú. Així és com jo els entenc, com jo els vaig aprendre de Ganghi, de Lanza del Vasto o del mateix Xirinacs, i com se que vosaltres fareu.

Podríeu haver fet una vaga de fam, sense termini conegut i de resultat incert. No ho heu fet i ho celebro. Jo tampoc crec que ara sigui el moment d’una vaga de fam. Esperem que mai arribi el moment que la justifiqui i empari, serà senyal que les llibertats es recuperen i la democràcia i les veus de la gent tenen recorregut.

Avui inicieu una acció que tindrà continuïtat en altres indrets i per altres persones els propers dies. D’alguna manera vosaltres recolliu el testimoni dels amics de Cornellà que van acabar la cadena del seu dejuni el passat 20 de desembre, i d’alguna manera ells recollien a la vegada el testimoni dels amics de“Fam de llibertat” que havien fet el seu dejuni el passat setembre, a les portes de l’1 d’octubre.

Aquest dejuni farà més forta la solidaritat, us farà a totes les persones que hi participeu més receptives i més obertes. No cal esperar cap miracle d’aquest dejuni però si que la llavor de la dignitat i la llibertat segueix arrelant en la nostra societat.

Tenir bones i sanes arrels és la condició per poder algun dia gaudir d’uns bons fruits

 

Jordi Sànchez

Soto del Real