Skip to content

Els Músics per la Llibertat d’Artés faran a Montserrat la seva128 cantada, en suport al Dejuni pels presos i exiliats

07-03-2018 / Montserrat

Els músics i cantaires d’Artés que des del 5 de novembre cada dia al vespre canten i interpreten col·lectivament El cant dels ocells per reclamar la llibertat dels presos polítics i els exiliats, el dilluns 12 de març traslladaran al santuari de Montserrat la seva cantada solidària, la que serà la 128a, en una acció de suport al Dejuni en favor dels represaliats polítics que s’hi està duent a terme des del dilluns 5 de març.

Conferència de Salvador Cardús

L’acte musical reivindicatiu tindrà lloc a les 7 del vespre a la plaça inferior del santuari. A continuació, a les antigues cel·les de l’edifici de Nostra Senyora on s’hi du a terme el dejuni, el sociòleg i periodista Salvador Cardús pronunciarà la conferència “Què hem après de l’1-O i del 21-D?”.

A Artés, la iniciativa va arrencar el 5 de novembre, quan un músic del poble, completament sol, es va posar a interpretar amb trompeta la popular peça de Pau Casals, just a la plaça que hi ha davant de casa seva. De seguida es va escampar la notícia i l'endemà ja eren cinc persones -dos músics i tres oients- les que hi participaven. Aquesta proposta va córrer com la pólvora i avui hi prenen part una dotzena de músics: dues trompetes, una flauta travessera, dues violes, un violí, un clarinet, dues guitarres, un baix elèctric, un violoncel, un monocordi, una harmònica i dues cantants, a més d'una setantena de persones de mitjana que hi assisteixen com a oients i cantaires.

El gener passat, els participants habituals, més d'una cinquantena, van signar una carta manuscrita i personalitzada per a cadascun dels quatre presoners polítics catalans: el vicepresident de la Generalitat de Catalunya cessat, Oriol Junqueras, el conseller d'Interior cessat, Joaquim Forn; i l’expresident de l'ANC, Jordi Sànchez, i el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart. El diumenge 4 de març van fer la seva 120a cantada acompanyats del pallasso i regidor Jordi Pesarrodona i van lluir un nas vermell com el del conegut clown investigat judicialment per haver-se’l posat en un dels escorcolls de la Guàrdia Civil a dependències de la Generalitat el 20 de setembre passat.